Yatarak Fizik Tedavi Merkezimize başvurduğunuzda hasta kabulde taburcu olana kadar olan program aşağıdaki gibidir.
- Epikriz Raporunu bizimle paylaşınız
- Doç. Doktor ekibimiz raporu değerlendirdikten sonra hastanın iyileşme durumu ve tedavi süreci ile alakalı sizlere geri dönüş sağlanır.
- Hastanın kurumumuza yatışı onaylandıktan sonra Ambülans ve sağlık ekibimiz hastanın transfer işlemini gerçekleştirmektedir.
- Uzman hekim ilk muayenesi,
- Hemşirelerin ilaç ve tedavi takibi ve düzenlenmesi,
- Bakım ekibimiz tarafından vücut analizi, kişisel ve genel bakımı olmak üzere tüm bakımlarının yapılması,
- Uzman hekimlerimizin günlük konsültasyonları (Hasta Viziti)
- Hasta için belirlenen programa göre günlük donanımlı Fizik Tedavi Salonumuzda iki seans, Uzman Fizyoterapistler tarafından uygulanan Fizik Tedavi hizmetleri,
- Hemşirelerin 7/24 ANT (ateş, nabız, tansiyon), satürasyon, şeker, saatlik pozisyon verilmesi, yara bakımı, ilaç ve medikal takibi,
- Bakım ekibimiz tarafından beslenme desteği, öz bakım (alt bakımı ve genel bakım), banyo hizmetleri, günlük vücut bakımı ve kremlenmesi,
- 7/24 temizlik ekibi tarafından hasta odalarının düzenini ve temizliğinin sağlanması,
- Düzenli olarak hasta yakınlarının tedavi süreci ile alakalı bilgilendirilmesi,
- Rehabilitasyonu sonlanmış olan hastamızın, kurumumuzdan çıktıktan sonraki sosyal yaşamında yapması ve takip etmesi gereken programın, hem kendisine hem de yakınlarına uzman ekibimiz tarafından eğitiminin verilmesi,
Felçli Hasta Rehabilitasyonu: Felç (İnme) genellikle ileri ve orta yaşlarda görülen bir hastalıktır.
Diyabet, yüksek tansiyon, kalp hastaları, kalpte ritim bozukluğu yaşayanlar, kalp kapaklarında problemi olanlar, sigara ve/veya kahveyi çok tüketenler, fazla kiloları olanlar ve günlük yaşamında çok az hareket eden kişiler inme hastalığına yakalanma riskine çok yakındırlar.
Felç tedavisi mutlaka hekim kontrolünde tedavi edilmeye çalışılmalıdır. Özellikle kırsal kesimde yaşayanlar felç geçiren hastalara tıp dışı yöntemler ile tedavi programı uygulamaya çalışmaktadır. Bu tip tedaviler son derece hatalı ve yanlıştır. Hastalığın daha çok ilerlemesine sebep olabilmektedir.
İnme tedavisinin amacı hastanın günlük yaşamını etkileyen eksikliklerini ortadan kaldırmaya yöneliktir.
Günlük ihtiyaçlarını bağımsız bir şekilde (tuvalete gitme, su içme, yemek yeme) yapması sosyal ve ruhsal yaşamı için de son derece önemlidir.
Felçli hasta tedavisinde özel programlar uygulanmaktadır. Felç geçirmiş hastanın yattığı yatağından, yediği yemeğe kadar dikkat edilmelidir. Hasta ile yeni doğmuş bir bebek gibi ilgilenmek gerekmektedir.
İnme rehabilitasyonun amacı, hastanın yeniden yürüyebilmesi, günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmesi, el ya da ayağında kaynaklanan felçli durumunun giderilmesidir.
Felç (inme), beyindeki damarların tıkanması veya yırtılması sonucu gelişen klinik bir tablodur. Beyin damarlarındaki tıkanma veya kanama sonucu etkilenen alana yeterli kan gitmez. Kısa bir süre içerisinde yeterli oksijen ve şeker alamayan beyin hücreleri ölür. Buna bağlı olarak vücutla alakalı bazı fonksiyonel bozukluklar meydana gelir.
Bu hastalarda vücudun bir yarısının tümü veya bir bölümünde;
Felç (İnme)’nin yol açtığı bağımlılığa ve diğer komplikasyonlara bağlı olarak hastaların yaşam kalitesi de etkilenmektedir. Kişiye ve gereksinimlere özel, kapsamlı bir rehabilitasyon programı uygulanması kişinin kazanımlarını arttırmak açısından önemlidir. Erken dönemde yapılan rehabilitasyon komplikasyonların önlenmesi, kişinin en iyi düzeyde fonksiyonlarının korunmasını sağlar. Bu dönemde pozisyonlama, ödem kontrolü, ortezleme, eklem hareket açıklığı egzersizleri yapılır.