Ultrason ( Radyolojik Görüntüleme) Eşliğinde Enjeksiyon İşlemleri
ULTRASON REHBERLİĞİNDE ENJEKSİYONLAR KİMLERE UYGULANABİLİR?
Gebelerde ve kanama bozukluğu olanlarda, uygulama bölgesinde aktif deri hastalığı, enfeksiyonu olanlarda körlemesine veya ultrasonla herhangi bir enjejsiyonu tercih etmiyoruz. Bunun dışında kas iskelet sistemi rahatsızlıklarında, hekim kararı ve tedavi içeriğinin seçilmesi ile rahatlıkla uygulanabilir.
ULTRASON REHBERLİĞİNDE ENJEKSİYONLARA HANGİ ENJEKSİYONLAR DAHİLDİR? HANGİ HASTALIKLARDA UYGULANABİLİR?
Aklınıza gelebilecek tüm eklem enjeksiyonlarını, lateral epikondilit (tenisçi dirseği), omuz sıkışma sendromu, ayak fleksör tendiniti, aşil tendiniti, kalsifik tendinitler, topuk dikeni, karpal tünel sendromu, kübital tünel sendromu, tarsal tünel sendromu gibi sinir sıkışma sendromları için, piriformis ve pektoralis minör sendromlarında, morton nöroma, tetik parmak ve hatta sırttaki ağrılı tetik noktalar için ultrason rehberliğinde enjeksiyonlar uygulanabilir. Omurilik yaralanması, inme, travmatik beyin yaralanmalı hastalarda görülen spastisite tedavisinde botulinum toksin uygulamaları da ultrason eşliğinde güvenle uygulanabilir.
İçerik olarak da PRP, steroid, lokal anestezik, kök hücre, Botulinum toksin, proloterapi için dextroz gibi karar verilen tedaviye yönelik tüm içeriklerin bu yöntemle uygulanması mümkündür.